en/nl---
Master Humphrey's Clock
 
Master Humphrey’s Clock is een project dat de vele intersecties en overlappingen tussen circulatie van informatie en goederen en ‘het vertellen van verhalen’ onderzoekt.

Deelnemende kunstenaars o.a. Agentschap (BE), Mariana Castillo Deball (MX/DE), Ricardo Cuevas (MX), Gintaras Didziapetris (LT), Geoffrey Farmer (CAN), Victoria Fu (US), Dora García (ES), gerlach en koop (NL), Noa Giniger (IL/NL), Július Koller (SK), Gabriel Kuri (MX/BE), Nick Mangan (AU/DE), Flávia Müller Medeiros (GB) met Irka (BY/LT), Radim Pesko and Louis Lüthi (NL), Sandy Plotnikoff (CAN), Michael Rakowitz (US), Simon Starling (GB), Michael Stevenson (NZ/DE), The Faculty of Invisibility.

De hoofdtentoonstelling is geopend op 11 mei 2008. U kunt deze bekijken van 12 u. tot 18 u. van dinsdag t/m zondag in Het Gebouw van Stanley Brouwn en op een aantal andere locaties in Leidsche Rijn te Utrecht, tot en met 8 juni 2008. De werken in de Emmaus tweedehands winkel zijn voortdurend te bezichtigen door de ramen van de winkel, maar u bent ook welkom om binnen te komen tijdens de openingstijden van de winkel, woensdag t/m zaterdag 13 u. - 17 u.

Curatoren: Yulia Aksenova, Jesse Birch, Sarah Farrar, Inti Guerrero en Virginija Januskeviciute. Deelnemers aan het Curatorial programma 07/08 van de Appel.

De titel Master Humphrey’s Clock is afgeleid van een wekelijkse gelijknamige ‘periodical’ (seriele publicatie) geschreven en gepubliceerd door de Britse auteur Charles Dickens in 1840. In de Emmaus tweedehands winkel van de nieuwe stedelijke ontwikkelingswijk Leidsche Rijnontdekten wij Dickens’ roman “The Old Curiosity Shop”. In het voorwoordvan dit boek, schetst hij het verhaal van Master Humphrey’s Clock, een geschiedenis en een vertelling waarin steeds verschuivende intenties een grote rol spelen.
 Plattegrond en routebeschrijving naar tentoonstellings locaties
in Leidsche Rijn

 

 

De vierde editie van het door de Appel uitgegeven journal F.R. David, draagt de titel ‘The Book of Intentions’, en kan beschouwd worden als een van de sites of locaties van Master Humphrey’s Clock. In dit gekaapte journal hebben wij onze intenties m.b.t. tot dit project opgeborgen, ieder lezer kan kennismaken met deze voornemens nog voor ze zijn omgezet en opgelost in de uiteindelijke tentoonstelling.

Een tweede publicatie, getiteld Index, die hierop een vervolg vormt zal in Juni 2008 gelanceerd worden. Hierin zullen alle kunstwerken uit het project in worden gedocumenteerd.


EVENEMENTEN
KALENDER
TENTOONSTELLINGS
LOCATIES
  ____________________Last updated: 09 Juni 2008.